4Ever Hotnews 2010

Veleúspěšný letošní krok s prémiovou řadou kol Virus pokračuje. Jakým směrem se budou ubírat jeho inovace ? Máme pro vás jako první, stručný přehled novinek od 4Everu...

Autor: Petr Bureš

Dříve než všichni ostatní jsme měli možnost vidět kompletní modelovou sadu firmy 4Ever z moravské Studénky. Loni překvapila svou novou prémiovou řadou Virus, letos ji ještě designově vylepšila a k tomu navíc zásadně změnila design svých levnějších hardtailů.

Pojďme ale pěkně po pořádku. Loni, při představování karbonových novinek Virus padla zmínka, že se počítá s tím, že se stejné rámy budou prodávat jen s jiným osazením po dva roky. Jenomže Virusy se zřejmě lidem zalíbily natolik, že se téměř celá produkce  stihla prodat hned během letoška. Proto se na příští rok pustili nejen do změn v osazení, ale také designu.

Vlajkovou lodí zůstává celoodpružený model SXC1. Ovšem novinkou je možnost vybrat si u něj ze tří typů výbavy. Nejvyšší a nejdražší je kompletně postavena na novince od Sramu XX. Najdeme tu jak řazení, přehazovačku, kliky a kazetu, tak i brzdy, nebo Rock Shox SID s karbonovou XX korunkou a lockoutem na řídítkách. Poměrně vysokou cenu 140 000,- Kč, za kterou se má top model prodávat, ospravedlňují dále Mavic Crossmax SLR kola i novinka FSA SL-R komponenty v podobě představce, sedlovky a řídítek.

Letošní šedo stříbrno bílá kombinace zůstala zachována, jen se změnou barvy loga i u dvojice "alternativ" SXC1, které budou nabízet volbu mezi Shimano XTR, nebo Sramem XO. No a právě druhá jmenovaná varianta byla k vidění na prezentaci a to v provdení custom RED. Sram totiž od letoška nabízí možnost objednat si páčky i přehazovačku v jednom z šesti eloxů a 4Ever zvolil červenou, která je navíc sladěna například i s novou objímkou sedlovky, nebo lock-gripy. Oproti verzi s XX je toto provedení o cca 33 tisíc levnější a za stejnou cenu pořídíte i bike s XTR sadou. Vidlice je na biku Magura Durin Race, zapletená kola pak Ringle Black Flag.

Naopak základním modelem je verze SXC3 která je již osazena poněkud střídměji mixem SLX-XT a vidlicí Rock Shox Tora SL. Za cenu 64 tisíc dostanete karbonový rám v novém černočerveném designu na kolech Fulcrum Red Metal 5.

Také u karbonových hardtailů zůstaly kostry rámů stejné jako letos a jen se mírně změnily designy. Více se používá karbonových FSA SL-K komponentů, Hayes brzd a všechny modely jsou osazeny výhradně Shimano řazením. Cenové rozpětí je poměrně zajímavé 45 - 90 tisíc.

Horkou novinkou je v nabídce firmy nový karbonový cross Therapy CC, který bude nabízen jak ve verzi s kotoučovkami, tak v provedení s V-brejky. Cenovka 40 resp. 37,5 tisíce.

Poslední zásadnější novou věcí v nabídce je výrazná obměna designu u nejprodávanějších modelů hardtailů v cenových relacích 15-25 tisíc korun. 4Ever poprvé nasadil i do této části své nabídky moderní lakování s dlouhými přechody napříč celým rámem a výsledek můžete posoudit sami.

Tak to je všechno z nejnej novinek této firmičky. Podrobněji vás s nabídkoui cenami seznámíme co nevidět.

Přečteno - 17233x Tagy: tech2010 4ever
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. TechnikaFotogalerie: 4Ever Gromvel
    Fotogalerie: 4Ever Gromvel
  2. Testy - RecenzeTEST: 4Ever Gromvel
    TEST: 4Ever Gromvel
  3. Tech newsVIDEO: Představení 4Ever 2020
    VIDEO: Představení 4Ever 2020
  4. TechnikaFotogalerie: 4Ever SXC 2020
    Fotogalerie: 4Ever SXC 2020
  5. Tech news4Ever chystá nového fulla na 2020
    4Ever chystá nového fulla na 2020
  6. TechnikaFotogalerie: 4Ever Scanner 29 11
    Fotogalerie: 4Ever Scanner 29 11

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #3 Kimlo - vloženo: 28.08.2009 v 10:06:25

    velmi pekne - nadherne

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #2 rasto - vloženo: 27.08.2009 v 07:33:34

    Kola - Modely kol 2010 super, taky ostatní značky.

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #1 Mraca - vloženo: 26.08.2009 v 21:06:25

    Sem nadsenej... - ...moc hezky!

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744